Overslaan en naar de inhoud gaan

De juf zegt dat mijn kind op school niet goed kan samenspelen met andere kinderen. Hij maakt veel ruzie en vecht regelmatig. Wat moet dat worden als hij naar het eerste leerjaar gaat?

Mijn kind van 5 jaar begint te roepen en te tieren en gooit met vanalles als het zijn zin niet krijgt. Ik geef dan soms toe om van dat lawaai af te zijn of ik maak me zo kwaad dat ik hem iets zou doen.

Wie krijgt hulp

Kinderen, tussen 4 en 7 jaar die het moeilijk hebben met het aanvaarden van regels en grenzen. Ze proberen vaak hun eigen zin door te drijven, kunnen moeilijk omgaan met frustraties,... Ze hebben behoefte aan veel aandacht.

Vaak zijn deze kinderen onzeker en verbloemen dat door opstandig, uitdagend en/of agressief gedrag. Het lukt hen vaak niet om problemen in de omgang met anderen op een goede manier op te lossen.

Welke hulp geven we

Kinderen

Tijdens een training van 10 volledige schooldagen wordt er aan het kind ander gedrag aangeleerd. Er zijn verschillende trainers aanwezig die het kind hierbij helpen.  Maar het kind leert ook door met andere kinderen samen te werken en te spelen.

Ouders

In de oudergroep praten ouders en begeleiders over wat moeilijk loopt bij de opvoeding.  Ouders komen 6 keer samen om verschillende opvoedingsthema's te bespreken en tips en ideeën uit te wisselen.

Ouders kunnen 2 halve dagen meedraaien in de kindergroep zodat ze de tips met ondersteuning van begeleiders kunnen toepassen.

We gaan bij de gezinnen op huisbezoek zodat er op maat aan de slag kan gegaan worden met de aangeleerde vaardigheden.

Leerkrachten

De leerkrachten werken samen 4 voormiddagen rond het thema opvoeding in de klas. Samen met onze begeleiders gaan de leerkrachten op zoek naar een andere aanpak in de klas. Ook kunnen onze begeleiders op bezoek gaan in de klas zodat er tesamen kan geoefend worden.

Leerkrachten krijgen de kans om een voormiddag te observeren in de kindgroep.
 

Wat is de prijs

De kostprijs van de training is 20 euro.
Indien dit een probleem zou zijn, zoeken we samen naar een oplossing

Hoe onze hulp aanvragen

Ouders kunnen elke weekdag telefonisch aanmelden tussen 9 u en 17.30 u op 015 44 67 67.

Elke verwijzer kan een telefonische vooraanmelding doen. Zij ontvangen dan de nodige informatie om een aanmelding effectief te maken.

Meer info

Meer info over de training vind je in deze folder.

Contactgegevens

CKG Betlehem

Edgard Tinellaan 2b
2800 Mechelen
015 44 67 67
0476 76 19 57

Permanentie: tussen 9 u en 16 u

STOP team

015 44 67 55
Stop4-7 [at] emmaus.be

Verantwoordelijke

Anneleen Feyaerts
0477 861 273

De training worden in Mechelen en Boom gegeven