Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom

Ben je een ouder met jonge kinderen van 0 tot 12 jaar. Heb je vragen rond de opvoeding van je kinderen.  Dan kan je bij ons terecht.

Wie krijgt hulp

Je kan rechtstreeks bij ons terecht tijdens de permanentie-uren.  Je kan bellen of gewoon even langskomen om een afspraak te maken.  Tijdens een gesprek beslissen we samen wat de beste begeleiding is voor jou.

Je kan ook naar ons doorverwezen worden door bv. CAW, Kind en Gezin, CLB, OCMW, intersectorale toegangspoort ... enz

Hoe helpen we

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

  • We organiseren een aantal trainingen voor jou en/of je kinderen die de opvoeding gemakkelijker kunnen maken. Deze gaan meestal in groep door.  Hierdoor krijg je ook de kans om ervaringen met andere ouders te delen.
  • Een begeleider kan bij je thuis komen om met je te praten.  En natuurlijk ook om samen met jou een oplossing te zoeken voor de problemen. We zeggen niet wat jullie moeten doen, maar zoeken samen naar een oplossing. Dit noemen we thuisbegeleiding.
  • Je kind kan ook een tijdje bij ons verblijven.  Overdag gaat het naar school, 's nachts slaapt het bij ons. Het speelt, eet, maakt huiswerk,... samen met andere kinderen en de begeleiders.  Ondertussen zoeken we hoe de situatie thuis kan verbeteren zodat het  snel weer thuis kan zijn.

Waar vind je ons

Je kan ons op 2 plaatsen terugvinden. In Mechelen en in Willebroek.

CKG Mechelen

E. Tinellaan 2b
2800 Mechelen
tel  015 44 67 67
       0476 76 19 57
kaart

permanentie: weekdagen tussen 9 u en 16 u

CKG Willebroek

Kapelstraat 4
2830 Willebroek
tel 0474 77 00 97
kaart

permanentie: maandag 9 u  -13 u
                     dinsdag: 9 u - 17 u
                     donderdag: 9 u - 17 u